رپورتاژ آگهی


اگر صاحب یک فروشگاه اینترنتی هستید احتمالاً با دغدغه نحوه تحویل سفارش مشتریان روبرو شده باشید. بسته سفارشی باید صحیح و سالم و سر زمان مشخص شده به دست مشتری برسد. مهم‌ترین بخش جلب اعتماد مشتری و تبدیل آن به مشتریان همیشگی مربوط به ارسال کالا است.

فرض کنید یک مشتری دست به نقد در شهر فروشگاه فیزیکی خودتان دارید. این مشتری از شما می‌خواهد تا پایان روز بسته را تحویل بگیرد. هیچ فکری به حال بسته‌های درون شهری کرده بودید؟ از طرف دیگر نحوه ارسال کالا برای مشتریان شهرستان اهمیت زیادی دارد. احتمال دارد به خاطر تأخیر یا تحویل محصول آسیب دیده برای همیشه شما را در لیست سیاه قرار دهند.

بخش زیادی از رضایت مشتریان شما به روش‌های ارسال کالا بستگی دارد. به همین خاطر در ادامه می‌خواهیم روش‌های مرسوم و مناسب برای ارسال و تحویل کالا به مشتریان را بررسی کنیم.

روش‌های ارسال کالا در فروشگاه اینترنتی

اگر به تازگی فروشگاه خود را افتتاح کردید، روش‌های ارسال کالا در دو دسته قرار می‌گیرد؛ خرید آنلاین یا حضوری؟ در خرید حضوری ممکن است مشتری درخواست تحویل کالا در زمان مشخص شده را داشته باشد. در این صورت باید از پیک‌های درون شهری استفاده کنید.

اما موضوع امروز ما در مورد روش ارسال کالا در فروشگاه اینترنتی است. شما باید به عنوان فروشگاه اینترنتی معتبر روش‌های ارسال کالای متنوعی داشته باشید. به مشتریان حق انتخاب بدهید تا یکی از روش‌ها را بر اساس ارسال ارزان یا سریع انتخاب کند. در این صورت می‌توانید رضایت مشتریان را جلب کنید.

در ادامه 6 روش مرسوم ارسال کالا را نام می‌بریم:

1- ارسال کالا با پست

تقریباً اکثر فروشگاه‌های اینترنتی امکان ارسال بسته با پست ملی را فراهم کرده‌اند. ارسال با پست هم هزینه کمتری دارد و هم زمان مشخصی برای ارسال کالاها دارد. از همه مهم‌تر یک شرکت پست رسان معتبر برای ارسال و تحویل کالا محسوب می‌شود. حالا این شرکت چند سرویس پستی داخلی دارد:

  • پست سفارشی: پست سفارشی رایج‌ترین خدمات پستی این شرکت برای ارسال کالا است. در این خدمات، محصول مورد نظر در بین 5 الی 7 روز به دست مشتریان می‌رسد. قیمت این سرویس پایین‌تر و کاملاً به صرفه است. حداکثر بار مجاز پست سفارشی هم 40 کیلوگرم است.
  • پست پیشتاز: در سرویس پیشتاز محصول طی 24 الی 72 ساعت به دست مشتری می‌رسد. البته وزن بسته پستی باید حداکثر 25 کیلوگرم باشد. هزینه این ارسال هم باتوجه به ارسال هوایی بیشتر است.
  • پست ویژه: در این روش بسته در کمتر از 24 ساعت به دست مشتری می‌رسد که هزینه بالاتری دارد.
  • پست بین‌الملل: ارسال محصولات به کشورهای خارجی شامل بسته‌های کوچک، کاغذهای چاپی یا ارسال امانات می‌شود. هزینه ارسال بین‌المللی به دلار است و قوانین خاص خودش را دارد.
  • پست رستانت: بسته پستی در زمان مشخص و به درخواست صاحب کالا به یک دفتر پستی در مقصد ارسال می‌شود. مخاطب با ارائه کارت شناسایی امکان دریافت محصول را دارد.

2- ارسال کالا با الو پیک

یکی از راه‌های ارسال کالای درون شهری با سرویس الو پیک است. الوپیک فقط برای ارسال مستقیم محصول به مشتری کاربرد ندارد. اگر به هر دلیلی نمی‌توانید بسته‌های ارسالی را خودتان به شرکت پست یا باربری تحویل دهید، می‌توانید از سرویس الوپیک کمک بگیرید.

الو پیک بسته‌های ارسالی شما را با خودرو یا موتورسیکلت به دست مشتریان می‌رساند. زمان ارسال کالا هم همان روز ثبت سفارش خواهد بود.

3- ارسال کالا با تیپاکس

تیپاکس دومین شرکت پست رسان محبوب لیست ما است. بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین بنا به درخواست مشتریان کالاها را از طریق این شرکت ارسال می‌کنند. تیپاکس در ارسال محصولات پیشتاز است و خدمات باکیفیت و خوبی دارد.

شما می‌توانید محصولات را تا سقف بالایی بیمه کنید و مرسوله را به درب کارگاه، فروشگاه یا منزل ارسال کنید. تیپاکس هم سه سرویس داخلی دارد:

  • ارسال بسته درون شهری: زمانی که مشتریان در شهر شما حضور دارند می‌توانید با تیپاکس درون شهری بسته را همان روز تحویل بدهید.
  • ارسال بسته برون شهری: مرسوله از طریق سرویس اکسپرس زمینی طی 2 الی 4 روز برای مشتری ارسال می‌شود. امکان ارسال کالا از طریق اکسپرس هوایی تا 24 ساعت هم وجود دارد که هزینه بیشتری خواهد داشت.
  • ارسال بین‌المللی: شرکت تیپاکس با همکاری شرکت تی اکسپرس امکان ارسال بسته به صورت بین‌المللی هم فراهم کرده است.

4- ارسال کالا با باربری

فروشگاه‌هایی که کالاهایی با وزن بالا دارند، ارسال بسته پستی چندان به صرفه نیست. به همین خاطر می‌توانند بسته‌های خودشان را با همکاری شرکت‌های باربری بفرستند و هزینه کمتری بپردازند. ارسال کالا با باربری هم 2 سرویس داخلی دارد:

  • ارسال همراه دیگر مرسولات: محصولات ارسالی شما همراه با محصولات دیگر فروشگاه‌ها با قیمت کمتری به شهر مقصد ارسال می‌شود.
  • ارسال با ماشین اختصاصی: اگر صاحب یک فروشگاه محصولات بزرگ مانند لوازم خانگی باشید احتمال دارد برای ارسال کالا به ماشین اختصاصی احتیاج داشته باشید. هزینه این نوع ارسال بسته به خودروی ارسالی (وانت، نیسان یا…) متغیر است.

5- ارسال کالا با چاپار

شرکت چاپار با بیش از 23 سال سابقه در زمینه خدمات پست رسانی فعالیت می‌کند. برای ارسال کالا باید بررسی کنید که کدام سرویس خدمات و پشتیبانی بهتری ارائه می‌دهد. مثلاً چاپار برای ارسال کالا 3 سرویس داخلی دارد:

  • حمل و نقل داخلی: اولین بخش مربوط به ارسال کالاهای درونی شهری و برون شهری است.
  • حمل و نقل بین‌الملل: دومین سرویس برای ارسال کالاها به صورت بین‌المللی است. بسته را درب منزل به چاپار تحویل می‌دهید و در کشور مقصد، مشتری درب منزل تحویل می‌گیرد.
  • چاپار پلاس: در این سرویس می‌توانید زمان تحویل و ارسال کالا را مشخص کنید.

6- ارسال کالا با اسنپ پیک

یکی دیگر از راه‌های ارسال کالا، استفاده از سرویس اسنپ پیک است. گاهی اوقات مشتریان حاضر هستند که با پرداخت هزینه بیشتر بسته را چند ساعت بعد از سفارش تحویل بگیرند. در این زمان می‌توانید با رضایت مشتری بسته را با اسنپ پیک ارسال کنید.

البته این روش فقط برای مشتریانی است که در شهر شما حضور دارند. هزینه اسنپ هم بسته به فاصله مبدأ تا مقصد و شرایط آب‌وهوایی متغیر است.

یکی دیگر از راه‌های ارسال کالا، استفاده از سرویس اسنپ پیک است.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم شما را با مرسوم‌ترین و ارزان‌ترین راه ارسال کالا آشنا کنیم. در نهایت این انتخاب شما است که کدام سرویس را برای ارسال کالا به مشتریان انتخاب کنید. اگر نیاز به خدمات بسته بندی یا دریافت بسته از درب منزل یا فروشگاه دارید، برخی از سرویس‌های پیک رسان این کار را برای شما انجام می‌دهند.

به‌عنوان‌مثال شرکت پست برای ارسال کالا جعبه‌های کارتنی مخصوص به خودش را دارد. اما باید این را در نظر بگیرید که هزینه بسته بندی محصولات هم به هزینه ارسال شما افزوده می‌شود.