رپورتاژ آگهی


چگونه فود بلاگر شویم؟

بی‌شک در اینستاگرام، یوتیوب و تیک تاک به پیچ‌های فود بلاگر برخورده‌اید که با معرفی و تیست غذاهای مختلف، دل بینندگان را آب می‌کنند و در پس پرده درآمدی هم به جیب می‌زنند. اگر شما هم عاشق غذاهای رنگارنگ، خوراکی‌های عجیب و غریب و تست غذاهای کشورهای دیگر هستید، چرا با راه‌های بلاگری غذا وارد این عرصه خوشمزه نمی‌شوید تا اسمی در کنید و درآمدی لذیذ داشته باشید؟!

با آشپزی در اینستاگرام، یوتیوب و حتی طراحی سایت شخصی، می‌توانید عشقتان به غذاهای متنوع را با جامعه بزرگی از کاربران فضای دیجیتال به اشتراک بگذارید. به عنوان فود تیستر به رستوران‌های مختلف سر بزنید یا با صدها ایده فود بلاگری، محتوای جذابی تولید کنید که آب دهان بینندگان را راه بیندازد.

هوس کردید این پیشنهاد خوشمزه را عملی کنید؟ آشپزخانه‌تان را آماده کنید، دوربین‌ها را بردارید و بچسبید به ادامه مقاله تا ببینیم فودبلاگری چیست و چطور می‌توان آن را تبدیل به یک ماشین پولسازی کرد!

چطور فود بلاگر شویم؟

چطور فود بلاگر شویم؟

همه ما تصور تقریباً مشترکی از فود بلاگری داریم؛ یک اینفلوئنسر یا شخصیت در شبکه‌های اجتماعی که مقابل دوربین انواع و اقسام غذاهای مختلف را تهیه و تست می‌کند، واکنشش را با مخاطبانش در میان می‌گذارد و از راه‌های بلاگری غذا، درآمدزایی می‎‌کند. از هر زاویه که نگاه کنید، فود بلاگری و آشپزی در اینستاگرام کار شاقی نیست، خود شما هم می‌توانید با کمی همت، تلاش و صبر، در پلتفرم‌های مختلف بلاگر غذا شوید!

پیش از اینکه اولین صفحه اینستاگرام یا سایت‌تان را راه بیندازید و اولین پست از قرمه سبزی را منتشر کنید، باید با خودتان دودوتا چهارتا کنید که ببینید چه هدفی دارید و برای رسیدن به آن باید چه کاری انجام بدهید.

تعیین حوزه فعالیت

اولین قدم برای بلاگری غذا این است که تصمیم بگیرید می‌خواهید چه نوع فود بلاگری باشید. برای این کار باید به سؤالات زیر جواب بدهید.

  • قصد دارید کلاً درباره غذا صحبت کنید، نظر بدهید یا به طور اختصاصی به طرز تهیه انواع غذا بپردازید و پیج آشپزی در اینستاگرام داشته باشید؟
  • می‌خواهید طیف وسیعی از خوراکی‌ها را معرفی کنید یا در ارتباط با فرهنگ‌های خاص (مثل غذای مکزیکی، ایرانی یا مدیترانه‌ای) فعالیت کنید؟
  • اگر هدفتان فعالیت به عنوان تستر غذا در اینستاگرام است، آیا می‌خواهید سراغ امتحان رستوران‌های خاص بروید (رستوران لاکچری، کبابی، جگرکی، رستوران سنتی و…) یا خوراکی‌های مختلف را در فضای شخصی تیست و معرفی کنید؟

انتخاب ایده محتوایی برای فود بلاگری

زمانی که تصمیم گرفتید می‌خواهید در چه زمینه‌ای فعالیت کنید، می‌توانید قدم بعدی از راه‌های بلاگری غذا را بردارید و ایده محتوایی برای فود بلاگری برندتان را مشخص کنید. اصولاً پیج‌های اینستاگرامی و کانال‌های یوتیوب بلاگر غذا، یکی از ایده‌های فود بلاگری زیر را درپیش می‌گیرند.

  • فود بلاگری با آشپزی: اگر دستپخت خوبی دارید، این ایده بهترین راه‌های بلاگری غذا برای شماست! دستورهای تهیه انواع غذاهای ایرانی و خارجی، شیرینی و دسر را با مخاطبان در میان بگذارید و به آموزش آشپزی بپردازید. دست‌تان باز است که از خلاقیت‌تان استفاده کنید و حتی دستورهای جدیدی برای انواع غذا و نوشیدنی اختراع کنید.
  • معرفی و تبلیغات: یکی از اصلی‌ترین روش‌های فعالیت به عنوان بلاگر غذا، فود تیستری است. به عبارت دیگر، به رستوران‌های شهر خودتان (یا سراسر ایران) سر می‌زنید، غذاهای مختلف را تیست می‌کنید و واکنش‌تان را به اشتراک می‌گذارید. اگر برندتان رشد کند و شناخته شود، این شانس را دارید که مانند مستر تیستر معروف از کافه‌ها و رستوران‌ها سفارش بگیرید تا منوی آنها را امتحان کنید و در صفحه‌تان برای آنها تبلیغ انجام بدهید!
  • موکبانگ غذا: یکی از راه‌های بلاگری غذا که مانند بمب در فضای مجازی صدا کرده، موکبانگ غذاست. این عبارت از ترکیب دو کلمه کره‌ای موک (خوردن) و بانگ (صدا) تشکیل می‌شود. به عبارت ساده‌تر، شما جلوی دوربین می‌نشینید و با ملچ و ملوچ، غذاهای مختلف را نوش جان می‌کنید و ویدیوهایتان را در صفحه‌تان پست می‌کنید. شاید عجیب به نظر برسد، اما میلیون‌ها مخاطب از تماشای ویدیوی غذاخوردن فود بلاگرها لذت می‌برند و دنبالشان می‌کنند.
  • معرفی غذاهای رژیمی: کسانی که از رژیم‌های مختلفی پیروی می‌کنند، مانند وگان‌ها و گیاهخواران یا کسانی که در جستجوی غذاهای فاقد گلوتن، رژیم کتو، بدون لاکتوز و… هستند، از وجود فود بلاگری که به طور تخصصی در حوزه موردنظرشان فعالیت کند استقبال خواهند کرد. با توجه به رواج رژیم‌های مختلف در دنیای امروز، فرصت خوبی است که با معرفی و توضیح طرز تهیه غذاهای مخصوص رژیم‌های مختلف، جامعه مخاطبان هدف را به سمت خود جذب کنید.

انتخاب هدف و پلتفرم

بسترهای مختلفی وجود دارند که می‌توانید راه‌های بلاگری غذا را روی آنها پیاده کنید و اینفلوئنسر غذا شوید! اینستاگرام، یوتیوب و راه اندازی سایت شخصی، سه تا از بسترهای اصلی برای پیاده کردن ایده‌های فود بلاگری هستند که بی‌بروبرگرد پتانسیل جذب مخاطبان فراوانی را دارند. زمانی که تریبون خودتان را برای انتشار محتوای مربوط به فود بلاگری داشته باشید و انواع ایده محتوایی برای فود بلاگری را پیاده کنید، کاربران نام برند شما را خواهند شناخت و بارها به پلتفرم شما سر خواهند زد تا جدیدترین محتوایتان را ببینند.

چطور در اینستاگرام فود بلاگر شویم؟

چطور در اینستاگرام فود بلاگر شویم؟

پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، میدان را برای پیاده سازی راه‌های بلاگری غذا آماده گذاشته‌اند. این بستر حاضر و آماده است که شما یک نام انتخاب کنید، پیجتان را بسازید و تصمیم بگیرید که در چه زمینه‌ای فعالیت کنید!

در اولین قدم از راه‌های بلاگری غذا، باید نامی انتخاب کنید که گویای فود بلاگر بودن شما باشد. عنوان صفحه شما باید چیزی باشد که به راحتی در یاد مخاطبان بماند و پرسونای شما با آن شناخته شود. نام مستر تیستر، مثال بارز اهمیت انتخاب عنوان صفحه است.

اگر می‌خواهید نگاه کسانی که در شبکه‌های اجتماعی مختلف اسکرول می‌کنند را به سمت خودتان جذب کنید، باید محتوای خوش آب و رنگ و جذاب با حس و حال ویژه برندتان بسازید. صحبت از فود بلاگری که می‌شود، عکس‌ها و ویدیوهای باکیفیت بیشتر از هزاران کلمه گویا و جذاب خواهند بود. یک شات جذاب از یک غذای خوشمزه یا ویدیوی جالبی از شما درحال تهیه یا تیست یک شیرینی، کاربران را قلقک می‌دهد تا به بقیه پست‌های شما هم سر بزنند.

برای تهیه محتوای تصویری درجه یک باید به اصول عکاسی و نورپردازی مسلط شوید. باید از غذاها کلوزآپ‌های زیبا و باکیفیتی بگیرید که کاربر با دیدنشان بتواند عطر غذا را حس کند! نترسید و سراغ تهیه تجهیزات حرفه‌ای و استاندارد مانند دوربین، میکروفون، وسایل نورپردازی و پایه بروید. خلاقیت به خرج بدهید، ترفندهای ادیت عکس و ویدیو را بیاموزید تا ویدیوهای بلند و کوتاه، ریل‌های اینستاگرامی و استوری‌های هیجان انگیز بسازید.

در پست‌هایتان خلاق باشید. کپشن‌های باحال بنویسید، از هشتگ‌های پربازدید استفاده کنید تا شانس دیده شدنتان را بالا ببرید و حتی هشتگ خاص خودتان را بسازید! آشنایان و پیج‌های فود بلاگری دیگر را تگ کنید و حتی با اینفلوئنسرهای دیگر همکاری داشته باشید تا رشد کنید و بدرخشید.

به یاد داشته باشید که بخش اعظم مخاطبان، با هدف سرگرم شدن به پیج‎های فود بلاگری سر می‌زنند. طرز بیان خاص خودتان را داشته باشید، احترام و شوخ طبعی را فراموش نکنید و رفتاری صمیمانه در پیش بگیرید. در بخش کامنت‌ها، دایرکت و پاسخ استوری‌ها با فالوورها ارتباطی دوستانه برقرار کنید، بازخورد بگیرید و پاسخی درخور بدهید و چالش‌های مختلف برگزار کنید تا برای مخاطبان جذابیت داشته باشید.

فودبلاگری با اینستاگرام یا وبسایت شخصی، کدام بهتر است؟

پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب و اینستاگرام، سکوهای فوق العاده‌ای برای اجرای راه‌های بلاگری غذا هستند. شروع به کار در این رسانه‌ها رایگان است و جامعه مخاطبان فراوانی نیز وجود دارند که شانس دیده شدن را به شما هدیه می‌دهند. البته یک مسئله در این میان وجود دارد: شما مالک این پلتفرم نیستید! برند شما، تماماً روی بستری بنا خواهد شد که تحت کنترل شما نیست. اگر به هر دلیلی مانند فیلتر بودن، مختل شدن عملکرد سایت یا حتی ریپورت و بن به دلایل مختلف صفحه‌تان را از دست بدهید، برندتان را از دست داده‌اید.

مشکلات استفاده از اینستاگرام به همینجا ختم نمی‌شود. الگوریتم‌های رسانه‌های اجتماعی به گونه‌ای طراحی شده‎‌اند که محتواهای پربازدید را به صفحات جدید و نوپا ترجیح می‌دهند. به همین علت است که پست‌های پیج‌های نوپا زیر کوهی از محتوای ترند مدفون می‌شود و شانسی برای دیده شدن پیدا نمی‌کند.

چطور می‌توانید برند فود بلاگری‌ خود را در بستری راه بیندازید که حق مالکیت آن متعلق به شما باشد، نگران الگوریتم‌های عجیب و غریب نباشید و بتوانید با خیال راحت محتوای باکیفیت پست کنید؟ جواب اینجاست: طراحی سایت اختصاصی!

حتما قبلا رستوران هایی را که اقدام به طراحی سایت رستورانی کرده اند را دیده اید، اما آیا می دانستید که برای یک فود بلاگر موفق شدن هم می توانید برای خود یک سایت اختصاصی داشته باشید؟ با اجرای راه‌های بلاگری غذا در یک وب سایت که صفر تا صد آن متعلق به شماست، می‌توانید تک تک عناصر محیطی که کاربران شما مشاهده می‌کنند را کاملاً مطابق با ترجیح‌ها و نیازهای برندتان بسازید. به علاوه طراحی وبسایت، پرستیژ و جلوه خیلی بالاتری در مقایسه با یک پیج اینستاگرامی دارد و تأثیر بیشتری روی مخاطبان می‌گذارد. با توجه به اینکه شاید هزینه راه اندازی وبسایت ممکن است بالا باشد می توانید گزینه طراحی سایت اقساطی نیز را در نظر داشته باشید.

اما طراحی وبسایت، به سادگی راه اندازی یک پیج اینستاگرامی نخواهد بود. برای اینکه اولین گام را برای تبدیل شدن به یک فود بلاگر موفق بردارید بایستی دو حربه اصلی داشته باشید: برنامه‌ای جامع و استراتژیک برای فعالیت در دنیای اینترنت و همراهی یک تیم طراحی و بهینه سازی حرفه‌ای سایت! شاید در نگاه اول ترسناک به نظر برسد، اما آژانس دیجیتال مارکتینگ نجوانت جایی برای نگرانی باقی نمی‌گذارد!

کارشناسان نجوانت ارزش و قدرت یک وبسایت خوش ساخت و بهینه را به خوبی می‎دانند. متخصصان بازاریابی دیجیتال این تیم، در تک تک مراحل همراه شما خواهند بود تا یک پلتفرم حرفه‌ای و قدرتمند برای فود بلاگری راه بیندازید! نجوانت با ارائه خدمات زیر، سایتی برای کاربران شما خلق خواهد کرد که هوس کنند با نگاهشان تمام صفحات آن را بخورند!

  • طراحی سایت اختصاصی: متخصصان طراحی سایت، آشپزخانه دیجیتال شما را به زیباترین شکل خواهند ساخت. محیطی با ساختار بهینه، سازگار با تمام دستگاه‌های هوشمند و مجهز به رابط کاربری درجه یک (UI/UX)، تجربه خوشمزه‌ای از بازدید وبسایت شما برای مخاطبان به ارمغان می‌آورد.
  • تولید محتوای حرفه‌ای: نویسندگان تیم با خلق پست‎‌های جذاب، کپشن‌های شیرین و سناریوهای خلاقانه برای ویدیوهای شما، جادویی خواهند کرد تا مخاطبان نتوانند دست از سر سایت شما بردارند.
  • بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO): سایت زیبای فود بلاگری شما که از هر گوشه آن بوی خوراکی‌های دلبر به مشام می‎‌رسد، باید در نتایج برتر جستجو جا بگیرد تا بازدیدکنندگان میلیونی دریافت کند و برندتان به یک بلاگ فود ایرانی موفق تبدیل شود. متخصصان سئو نجوانت با رعایت اصول سئو مطابق با جدیدترین الگوریتم‌های گوگل، سایت شما را به رتبه اول گوگل خواهند رساند تا ترافیک بالایی دریافت کنید و شهرتی به هم بزنید!

خدمات نجوانت به اینجا ختم نمی‌شود؛ ادمین‌های این تیم استراتژی‌هایی با موفقیت اثبات شده برای مدیریت شبکه‎‌های اجتماعی شما پیشنهاد خواهند داد. به این ترتیب از همه ابزارهایی که در اختیار دارید، به بهترین شکل استفاده خواهید کرد تا مخاطبان را به سمت خود جذب کنید، در دنیای دیجیتال دهان همه را آب بیندازید و به یکی از بهترین فود بلاگرهای کشور تبدیل شوید.

جمع بندی

دنیای راه‌های بلاگری غذا و آشپزی در اینستاگرام، پر از هیجان و فرصت‌های فوق‌العاده است. یادتان باشد که شاید رسانه‌های اجتماعی مانند یوتیوب، اینستاگرام و تیک تاک بتوانند سکوی پرتابی برای شروع کار شما به عنوان فود بلاگر و فود تیستر باشند، اما هیچ چیز مانند داشتن وب‌سایت خودتان در موفقیت شما مؤثر نخواهد بود. زمانی که وبسایت شخصی خود را داشته باشید، اختیار کاملی برای خلق یک پلتفرم حرفه‌ای و پست محتوای متنوع، برندسازی و درآمدزایی خواهید داشت.

اگر قصد دارید فودبلاگر معروف بعدی ایران شوید، راهنمای امروز ما را به عنوان دستور پخت موفقیت‌تان درنظر بگیرید! به علاوه متخصصان نجوانت، سرآشپزهای دیجیتال شما خواهند بود تا ترکیبی برنده از سئو، طراحی وب‌سایت، تولید محتوا، مدیریت رسانه‌های اجتماعی و استراتژی‌های بازاریابی محتوا را برایتان آماده و سرو کنند. همراه با این تیم باتجربه و خوش ذوق، هر ایده فود بلاگری که داشته باشید به زیباترین شکل پیاده خواهد شد و مورد توجه خیل عظیمی از مخاطبان قرار خواهد گرفت.