ابرو ها علاوه بر زیبایی ظاهری نقش مهمی در محافظت از چشم ها دارند برین صورت که از چشم ها در برابر گرد و غبار ،عرق و ذرات معلق در هوا محافظت میکنند.
عوامل متعددی در کم پشت شدن و ریختن ابرو ها تاثیر دارد مانند :افزایش سن ،استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی، شکستگی یا سوختگی ،بیماری و..اما امروزه این مشکل با روش کاشت دائم ابرو حل شدنی است .
به طور کلی در روش کاشت ابرو از فولیکول های پشت سر برداشت کرده و این ناحیه را برش میدهند و گرافت های آن برداشت و به ناحیه مورد نظر که همان ابرو است با تیغ های میکرو کاشت ابرو انجام میدهند.
کاشت ابرو ،نواقص ابرو را رفع کرده و ابروهای شمارا پرپشت میکند و به آنها حالت میخشد به همین دلیل اعتماد به نفس شما نیز بالا تر میرود.
علت ریزش ابروها چیست؟
ریزش موهای ابرو دلایل متنوعی میتواند داشته باشد. از مهمترین این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیماریهای مختلف: بیماریهایی مانند عفونتها، اختلالات تیروئیدی، تغییرات هورمونی، سرطانها، بیماریهای روحی شدید و کمبود مواد معدنی از جمله آهن.
- مصرف دارو: بعضی از داروهای خاص مانند داروهای ضد التهاب، ضد بارداری، ضد تشنج و داروهای درمان اختلالات رفتاری و شیمیدرمانی.
- تغذیه نامناسب: کمبود ویتامینهایی مانند ویتامین E و ویتامینهای B کمپلکس، کمبود آب بدن، کمبود پروتئین و بیوتین.
کاشت ابرو طبیعی چیست؟
کاشت ابرو یک عمل زیبایی است که در آن گرافتهای مو از سر برداشت شده و به ناحیه ابرو منتقل میشوند. این عمل زیرمجموعه کاشت مو است و از همان تکنیکها برای انتقال فولیکول مو استفاده میکند. انتقال فولیکولهای مو به ابرو باعث میشود که تارهای کاشته شده تا پایان عمر رشد کنند و کاملا طبیعی به نظر برسند.
کاشت ابرو چه تفاوتی با تاتو دارد؟
تفاوتهای آشکاری بین تاتو و کاشت ابرو وجود دارد. تتو با وارد کردن رنگدانهها به لایه میانی پوست انجام میشود؛ در حالی که در کاشت ابرو فولیکولهای مو از سر به ابرو منتقل میشوند. تاتو یک روش نیمه دائمی بوده که نیاز به ترمیم دارد، ولی کاشت ابرو یک روش دائمی برای درمان ریزش ابرو است و فولیکولهای منتقل شده تا پایان عمر به رشد خود ادامه خواهند داد.
هزینه ابتدایی تاتو بسیار ارزانتر از کاشت ابرو است ولی تاتو نیاز به ترمیم داشته و مجموع هزینههای ترمیم آن از هزینه کاشت ابرو بسیار بالاتر خواهد شد. در تاتو احتمال انتقال بیماریهای مختلف مانند ایدز و هپاتیت وجود دارد. ابروهای تاتو شده مصنوعی و یکنواخت هستند ولی نتیجه نهایی کاشت ابرو کاملا طبیعی و بدون عوارض جانبی خواهد بود و فرد میتواند ابروهای کاشته شده را به هر رنگ یا مدل دلخواهی درآورد. در نهایت کاشت ابرو ارزان است زیرا نیاز به ترمیم ندارد.
کاشت ابرو چه تفاوتی با تاتو دارد؟
تفاوتهای آشکاری بین تاتو و کاشت ابرو وجود دارد. تتو با وارد کردن رنگدانهها به لایه میانی پوست انجام میشود؛ در حالی که در کاشت ابرو فولیکولهای مو از سر به ابرو منتقل میشوند. تاتو یک روش نیمه دائمی بوده که نیاز به ترمیم دارد، ولی کاشت ابرو یک روش دائمی برای درمان ریزش ابرو است و فولیکولهای منتقل شده تا پایان عمر به رشد خود ادامه خواهند داد.
هزینه ابتدایی تاتو بسیار ارزانتر از کاشت ابرو است ولی تاتو نیاز به ترمیم داشته و مجموع هزینههای ترمیم آن از هزینه کاشت ابرو بسیار بالاتر خواهد شد. در تاتو احتمال انتقال بیماریهای مختلف مانند ایدز و هپاتیت وجود دارد. ابروهای تاتو شده مصنوعی و یکنواخت هستند ولی نتیجه نهایی کاشت ابرو کاملا طبیعی و بدون عوارض جانبی خواهد بود و فرد میتواند ابروهای کاشته شده را به هر رنگ یا مدل دلخواهی درآورد. در نهایت کاشت ابرو ارزان است زیرا نیاز به ترمیم ندارد.
چه کسانی برای کاشت ابرو مناسب هستند؟
برای انجام کاشت ابرو بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک شرایط عمومی شما از جمله داشتن بانک موی مناسب را برای انجام این عمل و انتخاب روش مناسب میسنجد. در حالت کلی کاشت ابرو به افراد زیر توصیه میشود:
- کسانی که به طور ارثی دچار ریزش یا کمپشتی مو هستند.
- کسانی که از مدل ابروهای خود راضی نیستند.
- کسانی که در اثر سوختگی، زخم، جای بخیه و بیماریهای مانند اختلالات تیروئیدی، خود ایمنی یا ریزش موی سکهای قسمتی از موهای ابروی خود را از دست دادهاند.
- کسانی که از طرح یا رنگ تاتوی ابرویشان خسته شدهاند یا تاتوی آنها رنگ اصلی خود را از دست داده است.
چه افرادی گزینه مناسبی برای کاشت ابرو نیستند؟
کاشت ابرو مردانه و هم برای خانمها انجام میشود. کسانی که بانک موی مناسبی در سر خود ندارند یا تمام موهای آنها سفید شده است، قادر به کاشت ابرو نیستند. افرادی که بیماریهایی مانند قند خون، فشار خون، بیماریهای قلبی و نارسایی کبد و کلیه دارند، باید از انجام کاشت ابرو خودداری کنند.
قبل از کاشت ابرو با انجام آزمایش، صلاحیت فرد برای این عمل مشخص میشود. مصرف بعضی داروهای خاص منجر به ریزش مو میشود؛ بنابراین کاشت ابرو به کسانی که از این داروها استفاده میکنند هم توصیه نمیشود. همچنین افرادی که هنوز الگوی ریزش ابروی آنها مشخص نشده است، بهتر است از انجام این عمل خودداری کنند.
مزایای کاشت ابرو طبیعی چیست؟
کاشت ابرو طبیعی با پرپشت کردن موهای ابرو به زیباتر شدن چهره کمک کرده و اعتمادبهنفستان را افزایش میدهد. علاوه بر این کاشت ابروی طبیعی مزایای دیگری هم به همراه دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنها راهحل دائمی برای درمان ریزش ابرو است.
- جای زخمها و علائم سوختگی در ناحیه ابرو را پنهان میکند.
- با پرپشتتر کردن موهای ابرو به زیباتر شدن چهره و افزایش اعتمادبهنفس کمک میکند.
- با کاشت ابرو دیگر نیازی به کشیدن مداد روی ابروها نداشته و ظاهری کاملا طبیعی را برایتان به ارمغان میآورد.
- با کاشت ابرو میتوانید طول، شکل و تراکم ابروهایتان را بهبود بخشید.
روشهای کاشت ابرو چیست؟
با توجه به شرایط ابروی فرد و انتظارات او از نتیجه عمل روش مناسب کاشت ابرو انتخاب میشود. روشهای کاشت ابرو عبارتند از:
- کاشت ابرو به روش fut یکی از روشهای سنتی کاشت است. در این روش متخصص نواری از مو را از بانک مو (معمولا پشت سر) برداشته و فولیکولهای آن را زیر میکروسکوپ جدا میکند.
- کاشت ابرو به روش FUE: در این روش فولیکولهای مو از بانک موی فرد برداشته شده و پس از آماده سازی آنها زیر میکروسکوپ، در ناحیه موردنظر و با توجه به خواب و زاویه مناسب کاشته میشوند.
- کاشت ابرو به روش SUT: کاشت ابرو به روش SUT تقریبا مشابه روش FUE است با این تفاوت که در روش SUT از دستگاههای بهروز و پیشرفته برای برداشت، آمادهسازی و کاشت فولیکولها استفاده میشود. برداشت فولیکولها به صورت جداگانه در این روش باعث میشود هیچ رد زخمی روی سر بهجا نماند.
- کاشت ابرو به روش fit که تهاجمی نبوده، دوران نقاهت کوتاهی دارد و نتیجه ابروهایی با تراکم بالا خواهد بود.
کاشت ابرو چه مراحلی دارد؟
اولین مرحله کاشت ابرو طبیعی طراحی و زاویهسازی ابروها مطابق با سلیقه مشتری است. در مرحله دوم پس از بیحسی موضعی، گرافتهای مو با استفاده از روشهای FUE و SUT برداشت میشوند. برداشت به این روشها باعث به حداقل رسیدن آسیب به فولیکولها میشود.
در مرحله آخر گرفتهای برداشت شده با توجه به خواب ابرو و با زاویه مناسب به ناحیه موردنظر پیوند داده میشوند. تمام مراحل کاشت ابرو حدودا چهار تا پنج ساعت طول میکشد.
قبل از عمل کاشت ابرو چه نکاتی را باید رعایت کنید؟
اگر میخواهید عمل راحت و باکیفیتی داشته باشید، بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
- برای اطلاع از شرایط عمومی بدن، انجام آزمایشهای لازم (هپاتیت، ایدز، اسکن ریه و PCR برای آزمایش کرونا) و رسیدن به نتیجه دلخواهتان با پزشک متخصص مشورت کنید.
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید، حتما با پزشکتان در مورد آنها صحبت کنید.
- بهداشت شخصی از مهمترین نکات قبل از کاشت ابرو است.
- اگر موها و پوست چربی دارید، چند روز قبل از کاشت ابرو روزانه استحمام کنید.
- به رژیم غذایی خود توجه کنید. انواع ویتامینها به خصوص ویتامینهای گروه B و پروتئینها را در برنامه غذایی خود قرار دهید. انواع ماهیها، برنج سبوسدار، تخممرغ، حبوبات و… سرشار از پروتئین و ویتامینهای B کمپلکس هستند.
کاشت ابرو چگونه انجام میشود؟
کاشت ابرو طبیعی یک عمل سرپایی و بدون بیهوشی است. تمام مراحل کاشت ابرو تقریبا چهار تا پنج ساعت به طول میانجامد و هیچ دوره نقاهتی لازم ندارد. چگونگی انجام کاشت مو به شرح زیر است:
گام اول
ابتدا متقاضی طرح دلخواه خود را به پزشک میدهد و پزشک ابروی مدنظر او را روی صورتش ترسیم میکند. هنر و ظرافت پزشک در این مرحله برای ایجاد تقارن در ابرو و طبیعی جلوه دادن آنها بسیار مهم است.
گام دوم
در این مرحله از کاشت ابرو پزشک فولیکولهای مو را با روشهای FUE یا SUT از بانک موی فرد (که معمولا در پشت سر او قرار دارد) برداشت میکند. برداشت به این روشها جای زخم یا بخیه باقی نمیگذارد و دوره نقاهت بعد از کاشت ابرو است. کل مرحله برداشت ممکن است دو یا سه ساعت طول بکشد. اما در مواردی که نیاز به حجم بیشتری از فولیکول است، این عمل تا ۶ ساعت هم میتواند به طول بیانجامد. هر ابرو نیاز به ۱۰۰ تا ۳۵۰ گرفت برای کاشت نیاز دارد.
گام سوم
هنگامیکه ابرو کاملا بیحس شد، فولیکولها با دقت در ناحیههای تعیین شده، قرار داده و جهتدهی میشود. زاویه و جهت خروج مو باید به دقت بررسی شود. موهای ابرو تقریبا در زاویه ۱۵ درجه از پوست خارج میشوند. تغییر در این زاویه باعث غیرطبیعی شدن خروج موهای ابرو شده و ظاهر زیبایی ایجاد نمیکند. کسانی که موهای فر دارند هم ممکن است با این مشکل روبهرو شوند.
بعد از عمل کاشت ابرو چه نکاتی را باید رعایت کنید؟
مهمترین نکته بعد از کاشت مو این است که از خیس کردن ابروهای خود پرهیز کنید. خیس نشدن به ابروها اجازه میدهد تا در جهتگیری مناسب قرار گرفته و بتوانند به راحتی رشد کنند. برای جلوگیری از عوارض احتمالی کاشت ابرو مانند خونریزی، تورم یا عفونت تا سه هفته بعد از کاشت از انجام فعالیتها و ورزشهای سنگین خودداری کنید.
تغذیه سالم برای رشد موهای ابرو بسیار مهم است. مصرف پروتئین و ویتامینهای کافی و استفاده از میوه و سبزیجات فراوان در رژیم غذایی میتواند در رشد و تقویت ابرو بعد کاشت موثر باشد. معمولا بعد از کاشت ابرو قرصهای تقویتی توسط پزشک تجویز میشوند.
بعد از حدود سه هفته ریزش بعد از کاشت ابرو را شاهد خواهید بود. اما نگران نباشید این جزو روند طبیعی رشد مو است و پس از گذشت سه تا چهار ماه موهای ابرو دوباره شروع به رشد میکنند. نتیجه نهایی رشد ابرو یک سال بعد از کاشت قابل مشاهده است.
برای بهبود و شکلدهی به ابروها میتوانید میکروبلیدینگ انجام دهید. پزشکان معتقدند انجام میکروبلیدینگ باید حداقل دو ماه قبل از عمل یا حداقل ۹ ماه بعد از کاشت ابرو طبیعی انجام شود.
در مقاله ای از سایت esteprime اشاره شده توجه به این مورد یکی از رایجترین سوالا ها است. بهتر است تا حداقل یک هفته بعد از عمل از آرایش صورت و ابروها پرهیز کنید. زیرا ممکن است این مواد روی پوست صورت و موی کاشته شده تاثیرات مخربی برجای بگذارند. موهای کاشته شده مانند موهای سر قابل رشد و دائمی هستند. بنابراین درصورت نامرتب بودن میتوان اصلاح ابرو انجام داد یا آنها را کوتاه کرد. فقط توجه داشته باشید که در هفتههای ابتدایی از کندن موهای کاشته شده با دست یا موچین خودداری کنید.
بهبودی بعد از کاشت ابرو چقدر طول میکشد؟
کاشت ابرو با استفاده از ابزارهای ظریف و پیشرفته انجام میشود؛ به همین دلیل دوره نقاهت آن کوتاه است و شما میتوانید ۴۸ ساعت بعد از کاشت ابرو به فعالیتهای روزمره خود بپردازید. البته تا چند هفته بعد از کاشت باید از انجام فعالیتهای شدید یا ورزشهای سنگین خودداری کنید.
تقریبا سه هفته بعد از عمل تمام موهای کاشته شده از بین خواهند رفت. ولی فولیکولهای کاشته شده بعد از گذشت سه تا چهار ماه مجددا شروع به رشد میکنند و از ماه ششم به بعد ضخیمتر میشوند. بهترین زمان برای مشاهده نتیجه کامل کاشت ابرو یک سال بعد از عمل است.
کاشت ابرو بعد از یک سال
گفتیم نتایج کاشت ابرو بعد از یک سال مشخص میشود. بعد از دوره ریزش و رویش دوباره موهای ابرو اگر مراقبتها را به خوبی انجام دهید ابروهایی پرپشت و خوش حالت خواهید داشت.
در صورتی که مراقبتها را به خوبی انجام ندهید ممکن است بعد از یکسال ابروهایی غیرمتقارن، کم پشت و با خواب نامناسب داشته باشید.
دلایل ریزش موی ابرو
نام پزشکی ریزش موی ابرو هیپوتریکوزیس ابرو است و ممکن است به مرور زمان موهای ابرو نازک شود و یا به طور کامل قسمتی از ابرو ها بریزد .دلایل متعددی از قبیل خارش ، خشکی پوست، ریزش و یا نازک شدن مو در سایر قسمت های بدن و…موجب این امر میشوند. از جمله موارد ریزش موی ابرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد .
عدم تعادل هورمونی
پر کاری تیروئید _ کم کاری تیروئید
هردو این مشکلات به ویژه کم کاری تیروئید موجب ریزش موی ابرو میشود.
شرایط پوستی
* پسوریازیس
*درماتیت سبوروئیک
*درماتیت اتوپیک
افزایش سن
بر اثر افزایش سن برخی فولیکول های مو تولید طبیعی مو را کنترل میکنند.
عوارض جانبی داروها
*آسیترتین
*شیمی درمانی
شرایط خود ایمنی
*الوپسی فیبروزان فرونتا
*لوپوس آریتماتوز دیسکوئید
*آلوپسی آرئاتا
شرایط ژنتیکی
برخی از موارد شرایط ژنتیکی موجب این امر میشود اما احتمال ایجاد این نوع مشکل بسیار کم است .
*دیسپیلازی اکتودرمی
* سندروم نظرتون
کمبود تغذیه ای
*روی
*بیوتین
*اسید های چرب
*ویتامین های سی ، آ ، ب ۱۲ ،ای ،دی و سیستئین
عوامل موقتی
*استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی و بهداشتی
*استرس و اضطراب
*بارداری و زایمان
کاشت ابرو
در کاشت و پیوند ابرو ،فولیکول های مو که شامل مو و قسمت های بسیار جزئی که وظیفه ساخت و رشد مو را دارند از قسمتی از سر که معمولا پشت سر و یا پشت گوش است گرفته و به ناحیه ای از ابرو که نیاز با کاشت و پیوند دارد منتفل میشود. پس از کاشت ،تار موهای منتقل شده به همان استحکام اولیه باقی میمانند. و مانند ابرو های خودتان میتوانید آنهارا بردارید و اصلاح کنید .
ویژگی ها
*موهای ابرو بر خلاف موهای سر که دسته ای و به صورت ۳_۴ تایی رشد میکنند موهای ابرو به صورت تکی و تار به تار رشد میکنند .
*رویش ابرو در قسمت های مختلف متفاوت است .
*موهای ابرو به صورت افقی نصبت به صورت رشد میکنند و مانند موهای سر به صورت عمودی رشد نمیکنند.
به همین دلیل است که کاشت ابرو نیازمند تجربه بسیار بالا است .
دلایل ریزش ابرو
دلایل مختلفی برای ریزش ابرو وجود دارد که به برخی از آنها اشاره میکنیم
*آلوپسی
*سوختگی
*برداشتن و اصلاح غیر اصولی ابرو ها
*بیماری های مرتبط با تیروئید
*فیبروز ،هاشور و تتو ابرو ها
*اختلالات مادرزادی
*اشخاصی که به صورت ژنتیکی و یا ارثی دچار این مشکل میشوند
*بیماری هایی که روی ریزش مو و ابرو تاثیر دارد
تمام اشخاصی که به یکی از موارد بالا دچار هستند میتوانند با کاشت دائم ابرو به فرم دلخواه ابروی خود برسند و از زیبایی خود لذت ببرند
آزمایشات لازم قبل از عمل
در جلسه مشاوره قبل از کاشت ابرو پزشک مزایا و معایب و نحوه کاشت را توضیح میدهد و برای اطمینان از صحت سلامتی شما آزمایشاتی که به شرح زیر است تجویز میکنند. این موارد تنها موارد جزئی از آزمایشات هستند .
*آزمایش تعیین سطح گلوکز خون
*تعیین شدن مدت زمان لخته خون و تعیین رقت خون
*تشخیص بیماری های عفونی مانند ایدز و هپاتیت
*شمارش های گلبول های خوت به منظور تشخیص کم خونی و یا وجود عفونت احتمالی خون
*برسی سطح چربی خون
*تست ادرار برای تشخیص بیماری های کلیوی و کبدی
عوارض کاشت ابرو
*تورم و کبودی
*درد یا بیحسی
*ظاهر غیر طبیعی ابرو ها
*خارش ابرو ها در ناحیه اهدا شده
*خونریزی در ناحیه اهدا شده
*عفونت
*پوسته پوسته شدن
*ریزش
*رشد سریع ابرو
*پرنگ شدن بیش از حد ابرو
*رشد کنر ابرو ها
*جوش یا فولیکول در ابرو
* بد فرم شدن خواب ابرو
راه های کاهش عوارض
برای کاهش این عوارض بهترین راه انتخاب کلینیک معتبر و پزشکی مجرب است عوامل دیگری نیز در این امر سهیم هستند که در ادامه آنها را ذکر میکنیم
*استراحت خوب و تغذیه مناسب
*رعایت تمام نکات ذکر شده توسط پزشک
*مصرف درست و به موقع داروهای تجویز شده
کاشت موی ابرو برای چه کسانی مناسب است؟
از آنجایی که داشتن ابرو های زیبا و بی نقص تاثیر زیادی در زیبایی افراد دارد .اشخاصی زیادی به کاشت دائم ابرو روی آورده اند .همچنین تناسب ابرو با صورت و چشم ها تاثیر بسیار زیادی در زیبایی افراد دارد به طور کلی افرادی که از کم پشتی و ریزش ابرو های خود رنج میبرند گزینه مناسبی برای کاشت ابرو هستند.
آیا برای کاشت ابرو میتوان از موهای بدن استخراج کرد ؟
درصد بسیار کمی از گرافت هایی که از بدن برداشته در قسمت جدیدی از بدن مانند ابرو رویش پیدا میکند و اغلب ضعیف است و از دست میرود و موهای این نواحی اغلب حالت دار است و بعد از کاشت ابرو فر میخورد به همین دلیل از موهای بدن برای کاشت ابرو استفاده نمیشود.